Programma competentiedag

Op donderdag 15 oktober vindt de Competentiedag plaats. Bekijk hieronder het programma.

 • TijdTitelSprekerType
 • 12:00 - 12:45Inloop met lunch   20200514

  Onder het genot van een lekkere lunch maak je kennis met de andere deelnemers en de trainers. 

 • 12:45 - 13:05Voorstellen en wensen doorlopenEtienne Kreutzer 20200514

  Etienne Kreutzer (Stendig-advies) neemt je mee naar de antwoorden die gegeven zijn in de voorbereidingsfase. We bespreken opvallende antwoorden en de rode draad. 

  Door Etienne Kreutzer

 • 13:05 - 13:30Trends en ontwikkelingenJohan DiepensEtienne Kreutzer 20200514

  In aanvulling op de output uit de voorbereiding, schetsen Etienne Kreutzer (Stendig-advies) en Johan Diepens (Mobycon) een aantal belangrijke trends in de maatschappij, de technologie en de fysieke leefomgeving. En staan stil bij wat ons mens maakt. Met competenties die in de toekomst steeds belangrijker worden, zoals creativiteit, probleemoplossend denken en communicatie. En ze staan stil bij de vraag hoe je die ontwikkelingen vertaalt naar het veranderingsproces voor jou en jouw organisatie? Een tipje van de sluier: overdrijf de mate van disruptie niet, ga terug naar jouw basis en vul die aan in het licht van ontwikkelingen die gaande zijn.

  Door Johan Diepens, Etienne Kreutzer

 • 13:30 - 16:00Wat zend je uit als gemeentehuis / Anders werkenRobert CoffengJohan Diepens 20200514

  In werksessies komen twee onderwerpen aan bod. We delen de groep in tweeën zodat je beide onderwerpen aangeboden krijgt in kleine groepen die garant staan voor interactie.


  Wat zend je uit als gemeentehuis
  Dit deel, onder leiding van Johan Diepens gaat vooral over effectieve communicatie, hoe en wie je betrekt bij je beleid en uitvoeringsprojecten, hoe je structurele relaties opbouwt. Je krijgt inzicht in hoe je een proces als dit opzet, hoe je stakeholders structureel betrekt, hoe collega’s dit (met vallen en opstaan) hebben opgepakt. Je gaat na de training met meer tools en zelfvertrouwen aan de slag.

  Vaardig samenwerken
  Dit deel, onder leiding van Robert Coffeng, gaat vooral over de manier van (samen)werken. Hoe balanceer je tussen verschillende standpunten en belangen, wat te doen als dit (lijkt) te conflicteren, hoe benut je voor jouw specifieke project(en) de talenten binnen en buiten je organisatie maximaal? Deze inspirerende workshop helpt je om na 30 juni nog efficiënter en effectiever samen te werken en je werk met nog meer plezier te doen.

  Door Robert Coffeng, Johan Diepens

 • 16:00 - 16:15Hoe verder Etienne Kreutzer 20200514

  Onder leiding van Etienne Kreutzer inventariseren we tot slot de geleerde lessen en benoemen we kansen die we samen verder oppakken.

  Door Etienne Kreutzer

 • 16:15 - 17:00Napraten  20200514
Terug naar boven