Webinars

We moeten er aan wennen, de 1,5 meter maatschappij. Wat betekent dit nieuwe normaal voor samenwerken en omgangsvormen in de fysieke leefomgeving?

In samenwerking met de drie partners van de Competentiedag organiseren we drie webinars over dit thema. Tijdens deze gratis webinars gaan we samen met jou op zoek naar ‘de impact van het nieuwe normaal op onze fysieke leefomgeving’. 

Net als op de Competentiedag worden de gesprekken geleid door drie ervaren adviseurs, die namens onze partners elk op hun eigen terrein hun kennis delen en het gesprek met je aangaan.

30 april | 11.30 – 12.30 uur Het nieuwe normaal in: de fysieke leefomgeving

Door: Johan Diepens (Mobycon) i.s.m. Etienne Kreutzer (Stendig-advies) en Robert Coffeng (Antea Group)

In dit eerste webinar van het drieluik zijn we op zoek gegaan naar de belangrijkste consequenties die de 1,5 meter maatschappij zal hebben op het gebruik, de inrichting, het ontwerp en het onderhoud van de fysieke leefomgeving. Vanuit veel disciplines en werkvelden komen de protocollen op ons af. De fysieke leefomgeving is daar soms even onderdeel van vaak ontbreekt het echter. Wat zou het mobiliteits-protocol kunnen worden en wie spelen daar een rol bij?

Lees hier het verslag en bekijk de replay. 28 mei | 15.30 – 16.30 uur Het nieuwe normaal in: samenwerken

Door: Robert Coffeng (Antea Group) i.s.m. Johan Diepens (Mobycon) en Etienne Kreutzer (Stendig-advies)

“Schouder aan Schouder, met hetzelfde doel” zongen Guus en Marco 10 jaar geleden. Actueler dan ooit. Want hoe doe je dat dan samen in het nieuwe normaal? Hoe werk je samen op afstand?

Dit tweede webinar, onder leiding van Robert Coffeng (Antea Group), gaat vooral over de manier van (samen)werken in de 1,5 meter maatschappij.

Veel organisaties faciliteren samenwerken op afstand door allerlei digitale devices met tools zoals Skype, Teams, Zoom of Jitsi aan te bieden. Maar samenwerken gaat ook over de inzet van elkaars talenten om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Samenwerken is dus ook mensenwerk en een flink deel van onze communicatie verloopt ook nog eens non-verbaal.Hoe past ons sociale karakter in dit digitale keurslijf?

Dat bespreken we met elkaar aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden.We gaan in dit webinar in op de succesfactoren voor een vruchtbare samenwerking op afstand.Je krijgt praktische tips over digitale samenwerking en ook tips over verschillende stijlen, de effectiviteit daarvan en hoe je die op afstand in kunt zetten. Zodat je weer actueel bent, en blijft.


25 juni | 15.30 – 16.30 uur
 Het nieuwe normaal in: omgangsvormen

Door: Etienne Kreutzer (Stendig-advies) i.s.m. Johan Diepens (Mobycon) en Robert Coffeng (Antea Group)

In dit webinar bespreken we de social-kant van social distancing en gaan we verder in op het beïnvloeden van gedrag.

Want nu social distancing voorlopig de nieuwe norm is, welke competenties worden dan belangrijk om te beheersen? ‘Samenwerken’ is in een vorig webinar besproken maar hoe ontwikkel je bijvoorbeeld ‘aanpassingsvermogen’ en ‘omgevingsbewustzijn’? En hoe gaan we communiceren op 1,5 meter?

De vragen rondom het ontwikkelen van deze nieuwe gewoontes en vaardigheden zijn urgent, omdat als we willen dat deze verandering van gedrag gaat plaatsvinden, we op tijd moeten beginnen met mensen bewustmaken, informeren, begeleiden en laten leren. Dan heeft verandering kans van slagen. 

We gaan het in dit webinar hebben over gedragsverandering, gewoontevorming en de rol die sociale en fysieke omgeving hierbij speelt. Wat je leert, middels een inhoudelijke voordracht en een gesprek met vakgenoten, is welke begeleiding je mensen kunt gaan bieden om wegwijs te worden in de nieuwe omgangsvormen die er nodig gaan zijn. 

Volg deze webinars gratis.

Aanmelden

Terug naar boven